九九热最新网址,777奇米四色米奇影院在线播放,国产精品18久久久久久久久久,中文有码视频,亚洲一区在线免费观看,国产91精品在线,婷婷丁香六月天

2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版

上傳人:Sc****h 文檔編號(hào):101325440 上傳時(shí)間:2022-06-04 格式:DOC 頁數(shù):10 大?。?33.50KB
收藏 版權(quán)申訴 舉報(bào) 下載
2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版_第1頁
第1頁 / 共10頁
2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版_第2頁
第2頁 / 共10頁
2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版_第3頁
第3頁 / 共10頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

22 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版》由會(huì)員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《2019年高考英語一輪抓綱務(wù)本 模塊2 Unit 2 Wish you were here(含解析)牛津譯林版(10頁珍藏版)》請(qǐng)?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。

1、Wish you were here李仕才一、閱讀理解。Johannes Vermeer is such a quiet and introspective(內(nèi)省的)artist that it took hundreds of years for anyone to notice he was a genius.A major Vermeer exhibition opens this month at the Louvre in Paris,whose permanent collection includes his great painting of a woman absorbed

2、in close,visually demanding work,The Lacemaker(about 16691670)Like other paintings by Vermeer,this image represents modern culture.So attracted are todays art lovers by Vermeer that it was thought shocking when a recent survey found that 82% of Americans cant name who painted Girl with a Pearl Earri

3、ng.Well,maybe they dont go to the movies much.It is not true to say he was forgottenthat would suggest he was famous in his lifetime.He was not.Vermeer was one more painter among the many who worked for money in the Dutch Republic in the 17th century.He was not a star like Rembrandt.He obviously too

4、k himself and his art seriously.His selfreferential painting The Art of Painting proves that.Even though he worked all his life in Delft,he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 at the age of 43.It is fitting that Paris is celebrating Vermeer,because it was the Fr

5、ench avantgarde(先鋒派)in the 19th century who saved him from being completely forgotten.Compare his painting Woman in Blue Reading a Letter or The Little Street with,say,Edouard Manets A Bar at the FoliesBergre(1882)or Camille Pissarros The Boulevard Montmartre at Night(1897)and it is easy to see why

6、the art of Vermeer found its natural audience in Parisian bohemia.All these artists are likely to have known about and admired Vermeer due to the efforts of the critic ThorBrger,a veteran of the 1848 Revolution.Vermeers rediscovery is part of the history of modern French art.Vermeer is not only a gr

7、eat artist.He is a great modern artist.1How many paintings produced by Vermeer are mentioned in the text?AFour. BFive.CSix. DSeven.2What can we know about Vermeer from Paragraph 4?AHe was wellknown when he was alive.BHe gained a good fortune for his family.CHe didnt witness the popularity of his wor

8、ks.DHe considered painting as a way to have fun.3Who made a great contribution to introducing Vermeer to other artists?ARembrandt. BHis family.CAmerican art lovers. DThorBrger.4Which of the following can be the best title for the text?ARediscovery of VermeerBAnecdotes about VermeerCGreat Modern Fren

9、ch ArtDThe Tough Way to Success in Art【解題導(dǎo)語】本文是一篇說明文,主要介紹了著名畫家Johannes Vermeer的生平和他的藝術(shù)特點(diǎn)?!倦y句分析】So attracted are todays art lovers by Vermeer that it was thought shocking when a recent survey found that 82% of Americans cant name who painted Girl with a Pearl Earring.分析:該句為主從復(fù)合句。主句使用了so.that.結(jié)構(gòu),表示“如此

10、以至于”,that引導(dǎo)結(jié)果狀語從句;該從句中又含有when引導(dǎo)的時(shí)間狀語從句when a recent survey found that 82% of Americans cant name who painted Girl with a Pearl Earring,在該時(shí)間狀語從句中,who painted Girl with a Pearl Earring為who引導(dǎo)的賓語從句,作及物動(dòng)詞name的賓語。譯文:盡管現(xiàn)今有許多藝術(shù)愛好者被Vermeer吸引,但是最近的一項(xiàng)調(diào)查發(fā)現(xiàn),82%的美國人不知道戴珍珠耳環(huán)的少女是誰的作品,這一發(fā)現(xiàn)令人們震驚。1B考查細(xì)節(jié)理解。通讀全文可知,本文共提及

11、Vermeer的五幅畫作,包括第二段提及的The Lacemaker、第三段提及的Girl with a Pearl Earring、第四段提及的The Art of Painting、第五段提及的Woman in Blue Reading a Letter和The Little Street,故B項(xiàng)正確。2C考查推理判斷。根據(jù)第四段最后一句“Even though he worked all his life in Delft,he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 at the

12、 age of 43”可知,盡管他終身在代爾夫特工作,但是直到他在43歲去世時(shí)僅留下了35件被人們所知的作品,他是在貧困中離世的;結(jié)合第一段第一句“Johannes Vermeer is such a quiet and introspective(內(nèi)省的)artist that it took hundreds of years for anyone to notice he was a genius”可知,人們?cè)跀?shù)百年后才發(fā)現(xiàn)他的藝術(shù)價(jià)值;據(jù)此可以判斷,他沒能看到他的作品受歡迎,故C項(xiàng)正確。根據(jù)第四段第四句“He was not a star like Rembrandt”可知,他在世時(shí)并

13、不出名,故A項(xiàng)錯(cuò)誤;根據(jù)第四段最后一句“Even though he worked all his life in Delft,he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 at the age of 43”可知,他在貧困中離世,并沒有給家人帶來財(cái)富,故B項(xiàng)錯(cuò)誤;根據(jù)第四段第五句“He obviously took himself and his art seriously”可知,他對(duì)藝術(shù)是嚴(yán)肅認(rèn)真的,故D項(xiàng)錯(cuò)誤。3D考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第六段“All these artists are

14、likely to have known about and admired Vermeer due to the efforts of the critic ThorBrger,a veteran of the 1848 Revolution”可知,由于評(píng)論家ThorBrger的努力,Vermeer才被這些藝術(shù)家認(rèn)可,故D項(xiàng)正確。4A考查標(biāo)題判斷。通讀全文可知,本文主要介紹了畫家Johannes Vermeer的生平和他的藝術(shù)特點(diǎn)。Johannes Vermeer在世時(shí),畫作并不為人所知,在貧困中死去;數(shù)百年后人們才發(fā)現(xiàn)他是藝術(shù)天才。故A項(xiàng)最適合作本文的標(biāo)題。二、單項(xiàng)填空1.Busy wit

15、h their business, they had no time to _ their wedding, so they had it organized by a company.A.accelerate B.arrange C.approve D.acknowledge【答案】B【解析】句意:他們沒有時(shí)間安排婚禮。accelerate慶祝;arrange安排;approve贊同;acknowledge意識(shí)到。故選B。2.Reports from Chad suggest that rebel forces are _ on the capitalA. attacking B. adva

16、ncingC. contradicting D. reflecting【答案】B【解析】advance前進(jìn);attack及物動(dòng)詞:襲擊,攻擊。句意:來自乍得的報(bào)告顯示叛軍正向首都推進(jìn)。3.In order to rescue the miners caught in the flood quickly, the rescuers have got a busy _. A. settlement B. identity C. scheduleD. security【答案】C 【解析】settlement定居;identity身份;schedule時(shí)間表;security安全。句意:為了盡快地把被

17、困水災(zāi)中的礦工營救出來,營救人員把工作安排得緊緊的(營救人員馬不停蹄)。根據(jù)句意選C項(xiàng)。4.When the police dog found something strange that was _ under the ground,it didnt go ahead any longer but stopped instead.A. painted B. settledC. buried D. liked【答案】C【解析】句意:當(dāng)警犬發(fā)現(xiàn)埋在地底下的奇怪東西時(shí),便不再向前走,而是停下來。bury“埋葬;埋藏”,符合題意。paint繪畫;settle定居,停留;like喜歡。5.How mu

18、ch you are paid _ how important you are to the company, and youd better wait for the right occasion to ask for an increase.A. attachesB. reflectsC. accumulatesD. conducts【答案】B6.It is really important for parents to _ a compromise between what they want and what their kids desire.A. arrive B. reachC.

19、 imagine D. consider【答案】B【解析】reach a compromise句意:在父母的期望和孩子的愿望之間達(dá)成妥協(xié),對(duì)父母來說是非常重要的。7.Because of the urgent situation, the school _ the children to leave school at once.A. prepare for B. provided forC. asked for D. arranged for【答案】D【解析】prepare for為做準(zhǔn)備;provide for供應(yīng);ask for要求,其賓語是物;arrange for sb. to do

20、 sth.安排某人做某事。句意:由于緊急情況,校方安排孩子們馬上離校。8.The reports also warn that Mr. Block and his firm have likely sold stocks in those companies short _ issuing the reports. A. in front of B. in advance of C. in terms of D. in case of【答案】B9.We should give this project every support so that it can be completed _.A.

21、 on average B. on occasionC. on trialD. on schedule【答案】D【解析】on average中等(水平),平均起來,按平均數(shù)計(jì)算;on occasion偶爾,有時(shí);on trial在試用,在受審;on schedule,相當(dāng)于on time。句意:我們應(yīng)該對(duì)該項(xiàng)工程應(yīng)予大力支持,以便能夠按期完成。10.When I got into the office, I found Mr. Green _ in his work, without noticing my arrival.A. buriedB. buryingC. to buryD. to

22、be buried【答案】A【解析】作賓語補(bǔ)足語的動(dòng)詞的-ed形式多來自及物動(dòng)詞,說明賓語的狀態(tài)或性質(zhì),與賓語一起構(gòu)成復(fù)合賓語。I found find Mr. Green buried in.= I found that Mr. Green was buried in.。句意:當(dāng)我進(jìn)入辦公室時(shí),我發(fā)現(xiàn)格林先生沉浸在他的工作中,并沒有注意到我。11.Not having promoted the new digital camera successfully, the company should _ its original marketing methods.A. account for

23、B. reflect on C. work out D. call up【答案】B12.One can _ another person without any words. What it takes is a shoulder to cry on and an ear that listens. A. take advantage of B. spare a thought for C. catch sight of D. reach out to【答案】D【解析】take advantage of 利用;spare a thought for替著想;catch sight of 看見;r

24、each out to 向伸出援助之手。句意:一個(gè)人可以不通過語言而向他人伸出援助之手。所需要的是一個(gè)(在別人)痛哭時(shí)可以依偎的肩膀,以及一雙聆聽的耳朵。13.He asked me to give him a lift _ I could make an explanation about the crowded space in my car. It was so hard to refuse him!A. untilB. whileC. beforeD. when【答案】C【解析】考查狀語從句。before與情態(tài)動(dòng)詞can/could連用這時(shí)候從句雖為肯定形式,根據(jù)漢語表達(dá)習(xí)慣譯成“還沒

25、來得及就”。故選C。句意:我還沒有來得及解釋一下我車?yán)锖軗頂D他就請(qǐng)求讓他搭車。要拒絕他真是太難了!14.He was about to tell me the secret _ someone patted him on the shoulder.A. as B. until C. while D. when【答案】D15.The new machines have arrived and are being tested in the workshop. Im glad we _ them in the years ahead.A. will be operating B. have bee

26、n operatingC. would be operating D. had been operating【答案】A【解析】“in the years ahead”時(shí)間狀語表示將來,結(jié)合“新機(jī)器已經(jīng)運(yùn)到并正在車間進(jìn)行測(cè)試”應(yīng)該用將來進(jìn)行時(shí)。句意:“新機(jī)器已經(jīng)運(yùn)到并正在車間進(jìn)行測(cè)試?!薄拔液芨吲d我們能在今后的歲月里操作它們。”三、完形填空There was once a widow who had two daughters.The 1 widow loved the elder who was like herself both in looks and personality, but d

27、idnt love the other, who resembled her 2 , although she was pretty and friendly.The younger daughter had to 3 hard all day and live upon the leftovers of her elder sister.Among her other 4 jobs, she was forced to carry water every day 5 One day 6 she had just filled her pot at the fountain, an old t

28、rembling woman asked her for a drink of water.Glad to show a kindness to the old woman, she 7 Now, all of a sudden, there was no old trembling woman but a(n) 8 who rewarded good deeds before her.“Your face is pretty 9 your heart is gentle,” she said.“For your kindness, I will make you a gift.Every t

29、ime you speak, from your mouth shall come a flower or a jewel.”When the girl reached home, her ill mother 10 her for her long absence.“Pardon me for being away so long,” she replied.As she spoke some pearls and diamonds dropped from her 11 “What is this I see, child?” asked the 12 widow.The poor gir

30、l was so happy to be 13 child by her mother that she eagerly told her mother about her 14 with the old woman at the fountain.The widow immediately 15 her favorite daughter to do as the 16 girl had done.When the impatient girl was filling the pot with water at the 17 ,a beautiful lady appeared and 18

31、 a drink of water from the girl.“I have not come here to serve you, ” she 19 replied.The lady, who was the fairy, said,“I will make you a gift to 20 your rudeness.Every time you speak,from your mouth shall come a snake or a toad(蟾蜍)”【解題導(dǎo)語】本文主要講述了兩個(gè)性格和外表不同的姐妹對(duì)給予他人幫助的不同反應(yīng)及她們得到的相應(yīng)的結(jié)果,彰顯了善有善報(bào)的道理。1A.good

32、temperedBbadtemperedCkindDbeautifulB解析:根據(jù)下文中的“her ill mother” 并結(jié)合下文她訓(xùn)斥小女兒可推知,她脾氣不好。2A.daughterBteacherCmotherDfatherD解析:根據(jù)語境中的轉(zhuǎn)折可知,此處與 “herself” 形成對(duì)比。小女兒不像她而是像父親。3A.complainBplayCworkDstudyC解析:根據(jù)下文中的 “Among her other jobs, she was forced to carry water every day ” 并結(jié)合“l(fā)ive upon the leftovers of her

33、elder sister ” 可推知,小女兒整天要做許多工作,靠吃姐姐的剩飯菜生活。4A.easyBhardCinterestingDboringB解析:根據(jù)上文中的“The younger daughter had to hard all day” 可推知,小女兒的工作都很辛苦,很累人。5A.within reachBwith easeCwithout hesitationDfrom a great distanceD解析:根據(jù)本段的整體內(nèi)容可知,小女兒過得很艱難。由 “she was forced to carry water every day” 可推知,小女兒還得每天從很遠(yuǎn)的地方挑水,

34、這與其艱難的生活境況呼應(yīng)。6A.whenBwhileConceDbeforeA解析:此處應(yīng)用 when 引導(dǎo)定語從句,在從句中作時(shí)間狀語,修飾先行詞 One day。7A.hesitatedBagreedCleftDarguedB解析:根據(jù)空前的“Glad to show a kindness to the old woman” 可推知,小女兒答應(yīng)了老婦人的請(qǐng)求。8A.boyBold womanCold manDfairyD解析:根據(jù)下文的“The lady, who was the fairy” 可推知,老婦人是仙女變過來的。9A.althoughBbutCwhileDandD解析:根據(jù)語境

35、可知,空處前后句表示邏輯上的并列關(guān)系,故選 D。10A.scoldedBpraisedCthankedDforgaveA解析:與 “her ill mother” 和 “her long absence” 呼應(yīng)并結(jié)合下文小女兒的道歉可知,此處表示小女兒受到母親的訓(xùn)斥。11A.waistBhairClipsDhandsC解析:根據(jù)上文中的 “Every time you speak, from your mouth shall come a flower or a jewel.” 可知,小女兒以后說話會(huì)口吐花兒或者寶石,故選 C。lip “嘴唇”,符合語境。12A.amusedBinterest

36、edCastonishedDfrightenedC解析:小女兒突然口吐珍珠和寶石,她的母親自然很吃驚。 astonished “吃驚的”。13A.awardedBcalledCshowedDtaughtB解析:根據(jù)上文中的“What is this I see, child?” 可推知,寡婦很震驚,對(duì)小女兒的態(tài)度突然轉(zhuǎn)變,柔和了很多,稱她為“孩子”。14A.difficultyBthoughtCexperimentDexperienceD解析:小女兒迫切地將自己遇到仙女的經(jīng)歷告訴了母親。experience “經(jīng)歷”。15A.advisedBgotCforcedDinvitedB解析:get

37、sb.to do sth.意為“讓某人做某事”,符合語境。16A.slimBtallCelderDpoorD解析:與上文中的“The poor girl”呼應(yīng)可推知,這里指可憐的小女兒。17A.riverBpoolCfountainDwellC解析:與上文中的“One day she had just filled her pot at the fountain” 呼應(yīng)可推知,大女兒也來到噴泉那里。18A.asked forBasked ofCasked aboutDasked afterA解析:與上文中的“an old trembling woman asked her for a drin

38、k of water” 呼應(yīng)可推知,一個(gè)漂亮的女士向大女兒討水喝。19A.rudely BjokinglyCproudlyDhurriedlyA解析:與下文中的“your rudeness”呼應(yīng)可推知,當(dāng)時(shí)大女兒舉止很粗魯,與上文的“the impatient girl” 呼應(yīng),故選A。20A.deserveBfaceCequalDrepayC解析:結(jié)合語境可知,此處表示仙女要送給大女兒一份與她的粗魯相匹配的禮物。equal “比得上”。四、短文改錯(cuò)The day before Mothers Day, everybody around me was talking about what wa

39、s most suitable gift they would buy for their mothers.Buying flowers were what most students would do.However,I wanted to do something differently. As then I lived in school and couldnt go back home on Mothers Day, so I decided to call her and sent her my best wishes.I searched the Internet for sugg

40、estions, what were very useful, and I read it carefully. When I called my mother,however,I had the feel that someone elses words would have no meaning to her.So I gave in and just told my mother I loved her and thanked her to all she had done for me.答案:The day before Mothers Day, everybody around me

41、 was talking about what was most suitable gift they would buy for their mothers.Buying flowers what most students would do.However,I wanted to do something .As then I lived in school and couldnt go back home on Mothers Day, I decided to call her and her my best wishes.I searched the Internet for suggestions, were very useful, and I read carefully. When I called my mother,however,I had the that someone elses words would have no meaning to her.So I gave and just told my mother I loved her and thanked her all she had done for me. 10

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號(hào):ICP2024067431號(hào)-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號(hào)


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺(tái),本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!