九九热最新网址,777奇米四色米奇影院在线播放,国产精品18久久久久久久久久,中文有码视频,亚洲一区在线免费观看,国产91精品在线,婷婷丁香六月天

廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02

上傳人:艷*** 文檔編號:112616955 上傳時間:2022-06-23 格式:DOC 頁數(shù):14 大?。?01KB
收藏 版權(quán)申訴 舉報 下載
廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02_第1頁
第1頁 / 共14頁
廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02_第2頁
第2頁 / 共14頁
廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02_第3頁
第3頁 / 共14頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

10 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02》由會員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《廣東省天河區(qū)2020屆高考英語二輪復(fù)習(xí) 語法精講精煉 閱讀理解02(14頁珍藏版)》請在裝配圖網(wǎng)上搜索。

1、閱讀理解精講精煉026.For six hours we shot through the landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted toremember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished threenotebooks and was

2、 into the fourth, a beautiful leather notebook Id bought in a market inMozambique.Southern Africa was full of stories. And visions. We were almost drunk on sensations. The roaring of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana. And then the other things: dog

3、s in the streets, whole families in Soweto living in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty - wehadnt seen another car for hours. And as I drove, something caught my eye, something movingnext to me. I glanced in the mi

4、rror of the car; I glanced sideways to the right, and that was when I saw them. Next to us, by the side of the road, thirty, forty wild horses were racing the car, a cloud of dust rising behind them - brown, muscular horses almost close enough to touch them, to smell their hot breath. I didnt know h

5、ow long they had been there next to us.I shouted to Dan: Look!, but he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet.They raced the car for a few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had

6、happened.Wild horses? he said. Why didnt you wake me up?I tried. But they were gone after a few seconds.Are you sure you didnt dream it?You were the one who was sleeping!Typical, he said. The best photos are the ones we never take.We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.1. Duri

7、ng their journey in Africa, the two travelers_A. made friends with local residentsB. complained about the poor living conditionsC. enjoyed the sunset in the Karoo desert mostD. recorded their experiences in different ways2. What does the phrase heroic forms in Paragraph 4 refer to?A. Racing cars. B.

8、 Wild horses. C. Eye-catching locals. D. Running dogs.3. What did Daniel think when he woke up and was told what had happened?A. He always missed out on the best thing. B. He had already taken beautiful pictures.C. A sound sleep was more important. D. The next trip would be better.4. What is the pas

9、sage mainly about?A. How to view wildlife in Africa. B. Running into wildlife in Africa.C. Tourist attractions in southern Africa. D. Possible dangers of travelling in the desert.1.D考查細節(jié)理解。根據(jù)Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words.可知D正確。2.B考查猜測詞義

10、。根據(jù)句意內(nèi)容應(yīng)該指追汽車的野馬。3.A考查細節(jié)理解。根據(jù)The best photos are the ones we never take.可知A正確。4.B考查主旨要義。文章主要敘述了我們在晚上被一群野馬追逐的景觀,所以文章的大意是Running into wildlife in Africa.。7.When Boris left school,he could not find a jobHe tried hard and pestered(糾纏)his relatives,but they had problems of their Own。He answered advertise

11、ments until he could not afford to buy any more stamps. Boris grew annoyed,then depressed,then a little hardenedStill he went on trying and still he failedHe began to think that he had no future at all.“Why dont you start your own business?” one of his uncles told him“The world is a money-locker。You

12、d better find a way of opening it.”“But what can I do?”“Get out and have a look round,” advised his uncle in a vague sort of way“See what people want;then give it to them,and they will pay for it.”Boris began to cycle around the town and found a suitable piece of a waste ground in the end. Then he s

13、et up his business as a cycle repairerHe worked hard,made friends with his customers and gradually managed to build up his goodwill and profitA few months later, he found that he had more work than he could deal with by himselfHe found a number of empty shops but they were all no good:in the wrong p

14、osition,too expensive or with some other snag(障礙). But at long last,he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty of customers but no competition.Boris and his assistant taught themselves how to repair scooters and motor-cyclesSlowly but surely the profits increased and th

15、e business developed. At last,Boris had managed to open the money-locker and found bank notes and gold Coins inside1. Which of the following would be the best title for the passage ?A. Goodwill is the key to success B. The world is a money-lockerCNo education, no future D. Difficulty of starting a s

16、mall business2.Which of the following best describes Borisjob hunting experience?A. Surprising B. Encouraging C. Boring D. Disappointing3. Boris start his career by .A. cycling around the town B. developing a waste groundC. repairing cycles D. buying empty shops4. Boris finally chose an empty shop o

17、n a new estate because .A. it was not so expensive B. he had a lot of old customers thereC. he could make good use of his skills there D. there were good opportunities there5. We can infer from the last paragraph that Boris .A. still couldnt make good profitsB. set off in a successful careerC. found

18、 a lot of gold coins by accidentD. had great difficulty running his business【答案與解析】主人公Boris畢業(yè)后,在尋找工作的過程中屢屢受挫,失望之至,在叔叔的建議下,從修理自行車開始,逐漸走向了成功。1.B 標(biāo)題判斷題??v觀全文可以看出,文章通過主人公求職屢遭拒絕,最后經(jīng)過調(diào)整思路賺得第一桶金,然后把自己的生意越做做大,從而打開了世界這把鎖錢的鎖的故事,由此可知,B項最能概括全文。2. D 推理判斷題。第一段中描述了Boris求職接連失敗的感受:Boris grew annoyed,then depressed,th

19、en a little hardened,因此,四個選項中只有disappointing【失望的),符合語境。3. C細節(jié)理解題。由倒數(shù)第二段的“Then he set up his business as a cycle repairer”可知答案。4. D 推理判斷題。由倒數(shù)第二段的“But at long last,he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty of customers but no competition.”可以看出,那里顧客較多、沒有競爭,也就是說那里機會好,所以選D。

20、5. B 推理判斷題。最后一段前半部分告訴我們他的生意越來越大,利潤越來越客觀,最后一句對此作了總結(jié),由此可以看出,他的事業(yè)取得了成功。8.Wherever she goes, Molly leaves her mark. Without saying a word, she speaks to people with her kind eyes. Even when she walks away, she leaves an impressionMollys mark is a smile, stamped into the ground by the horseshoe at the bo

21、ttom of her false legA few years ago, Molly was badly attacked by a dogThe dog bit all four or Mollys legs and left large cuts in her face. Mollys owner, Kate Harris, took her to an animal hospitalDoctors there were able to save Mollys life, but soon one of her legs became very infected(感染).At first

22、, doctors thought Molly would have to be put to sleepBut Molly changed their minds. This pony, doctors noticed, shifted her weight, and rested her good leg from time to time. Doctors knew t hat Molly had amazing intelligence, and that she wanted to live.Several doctors operated on Molly, and removed

23、 her infected leg. A false leg was made for her. The leg was a hollow cast with a pole at the bottom for balance. Doctors gave Molly a special horseshoe at the bottom of the leg. This horseshoe she had had a stamp of a smile face in it!After the operation, Molly walked around on all four legs, as if

24、 nothing had ever happened to her! Now, with every step she takes, she stamps a smile in the dirtBut she leaves her m ark in other ways, too.Kaye Harris took Molly to the false leg center. There were children there who, like Molly, had artificial arms or legs. They were amazed to see a pony with a f

25、alse leg. Molly made them smile and gave them hope. Soon, Molly began to visit schools, nursing homes, army bases and hospitals. A book was even written about Molly!1Molly is the name of a .AdogBhorseCparentDchild2Which of the following is true according to the text?AMolly can speak to people in kin

26、d words.BKay Harris took Molly to a childrens hospital after the attack.CIn the beginning, doctors had planned to end Mollys life.DMolly sometimes leaves smiling marks on peoples faces.3What is unique about Molly?AMolly has a false leg with a horseshoe shaped like a smiling face.BMolly ran a race an

27、d won the first prize.CMolly often visits places such as schools and parks.DMolly has become a symbol of hope for people of all ages.4Which is the best title for the passage?AA Book on MollyBA False LegCA successful OperationDLeaving her Mark【答案與解析】文章介紹了一個名叫Molly的小型馬在很小的時候不幸受傷,依靠安裝假肢頑強生活下去的故事,給了那些在逆

28、境中的人們以極大的精神鼓舞,引導(dǎo)人們在逆境中保持樂觀,看到希望。1.B細節(jié)理解題。由倒數(shù)第三段的“Doctors gave Molly a special horseshoe at the bottom of the leg”可以看出:醫(yī)生在Molly腿的底部安裝了一個特殊的馬蹄鐵,可知Molly是一匹馬。2. C 細節(jié)判斷題。由第三段的“At first, doctors thought Molly would have to be put to sleep”可以看出:起初,醫(yī)生認為Molly會毫無疑問的被以人道方法結(jié)束生命。由此可以看出:項“In the beginning, doctor

29、s had planned to end Mollys life.”正確。注意選項所說的“end Mollys life”對應(yīng)原文的“Molly would have to be put to sleep”。3.A 細節(jié)理解題。由文章第一段的“Molly has a false leg with a horseshoe shaped like a smiling face.”(Molly裝有一個鑲有笑臉形狀馬蹄鐵的假肢)這是因傷致殘Molly和他的同類相比特有的東西。故選。4. D標(biāo)題判斷題。 縱觀全文可以看出,文章開篇點題,也就是說,第一句話“Wherever she goes, Molly

30、 leaves her mark”就是文章的主題句。下文對此進行了進一步的闡述: Mollys mark is a smile, stamped into the ground by the horseshoe at the bottom of her false leg然后詳細解釋了這個假肢的由來,故項最能概括全文。其他各項都是文章的細節(jié),不能概括全文。9Now in a world piled high with smartphones,tablets and e-readers,technology has entered the classroom in ways unimaginab

31、le. Taking classes can be fun too. A11 you have to do is swipe your fingers on your phone screen and download same Apps, which can make your study more fun and efficient. Balancing study and play in a college setting has never been easy-and with the following few apps, itll be tough to tell the two

32、apart.EvernoteUse: note-takingCan be used on:Phone/iPad/iPod touch,Android,BlackBerry,PalmOS and Windows Phone 7Price:freeIts hard to imagine that with all the magical gadgets, the eager, studious types would still take out a notepad,pencil,and highlighter-and take notes in class. While its not an a

33、ctual planner or calendar App,if you take notes to stay organized,then Evemote is for you. The main thing about Evernate is that all of your notes are automatically sent into the cloud(云儲存平臺上)-and then you can access them from any web-connected computer via the Evemote App or a web browser. Evernote

34、 also support audio and photo notes-rather handy if you want to record your lecture or take photos of any projected notes. But,of course, ask for permission first.WikpanionUse:research databaseCan be used on:iPhone/Pad/iPod touchPrice:free(Wikipanion Plus for4, 99,or 3187 yuan)Now,you dont necessari

35、ly have to go to a library or anywhere with computer services to do research work for your paper anymore. You can get access to the research databases just on your smartphone or tablet. Wkipanion gives you a simplified version of Wikipeda without leaving out any of the sites extra features. The norm

36、al links that youd see to each section of an article xre no longer on the main screen. Instead,theres a small icon located at the bottom of the app,which can be used to access all the sections of an article. You can also open the links in Safari(蘋果)Safari(瀏覽器)According to the developers site, loadin

37、g Wikipedia pages with Wikpanion is a lot faster than accessing the Wikipedia site from the iPhones browses. To be honest,we agree.Conquering Bilingual News Listening in 7 DaysUse: English learning applicationCan be used on: iPhone/iPad/iPod touchPrice:For a limited time you can get the App for only

38、0. 99-half price.Still learning English with a workbook? if so,you are behind the times. Get 21th Century Newspapers new iPhone App,Conquering Bilingual News Listening in 7 Days. When you download the App on your iPhone,you can listen to the hottest bilingual news selected from the newspapers offici

39、al website(www. i2lst. cn) and read by native speakers. Users can enjoy the audio bilingual news with synchronized subtitles and fantastic pictures while immersed in an authentic language environment. With a simple tap,the sentence you choose will be repeated. Conquering Bilingual News Listening in

40、7 Days has ranked No. 1 on the Chinese education Applist. For a limited time you can get the App for only0. 99-half price.1. This passage mainly aims at_A, students B, travellers C. advertisers D. teachers2. Which of the following statements is TRUE?A. You can get the last App mentioned for only0. 9

41、9-half price.B. Wikipanon is free.of charge.C. Evernote has ranked No. 1 on the Chinese education App list.D. All these three programs are imaginary.3.From the passage,we know thatA. students would still take out a notepad,pencil,and highlighter to take notes with EvernoteB. with Wikpanion,you can r

42、ecord your lecture or take photos of the notesC. accessing the-Wikipedia site from the iPhones browser is a lot faster than loading Wikipedia pages with WikipanonD, with Evernote,all of your notes are automatically sent into the cloud4. Which is the best title?A. How to Be a Studious student? B. Gad

43、gets Make Study FunC. The Internet Is Very Important in Our Life D. Its Necessary to Have an iPhone【答案與解析】隨著高科技發(fā)明滲透到生活中的各個領(lǐng)域,就連校園課堂也不再那么單調(diào)乏味。智能應(yīng)用程序的誕生使得學(xué)習(xí)者能夠更加輕松、高效地汲取知識。1A推理判斷題。文章中提到了3種應(yīng)用程序,在講述其用途時反復(fù)提及studious; take notes in class, record your lecture,do research work for your paper等等,可見該產(chǎn)品的對象是“學(xué)生”

44、。2. B推理判斷題。Wikipanion(維基百科閱讀伴侶)是免費的,但Wikipanion Plus(維基百科Plus版)需4. 99美元。3. D推理判斷題。根據(jù)Wikipanion部分可知,研發(fā)人員網(wǎng)站上介紹,在維基百科閱讀伴侶上加載維基百科頁面要比使用蘋果瀏覽器訪問維基百科快得多,所以C項錯誤;文章中Evernote部分提到,The main thing about Evernote is that all of your notes are automatically sent into the cloud.,故D項正確。4. B標(biāo)題歸納題。本文主要講的就是應(yīng)用程序幫助你學(xué)習(xí)更加輕

45、松、高效,故D正確。10.For high school leavers starting out in the working world,it is very important to learn particular skills and practice how to behave in an interview or how to find all internship(實習(xí))In some countries,schools have programs to help students onto the path to workIn the Unites States,howeve

46、r,such programs are still few and far betweenResearch shows that if high schools provide career-related courses,students are likely to get higher earnings in later yearsThe students are more likely to stay in school,graduate and go on to higher educationIn Germany,students as young as 13 and 14 are

47、expected to do internshipsGerman companies work with schools to make sure that young people get the education they need for future employmentBut in America, education reform programs focus on how well students do in exams instead of bringing them into contact with the working worldHarvard Education

48、school professor RobertSchwartz has criticized education reformers for trying to place all graduates directly on the four-year college trackSchwartz argued that this approach leaves the countrys most vulnerable(易受影響的)kids with no jobs and no skillsSchwartz believed that the best career programs enco

49、urage kids to go for higher education while also teaching them valuable practical skills at high sch001James Madison High School in New York,for example,encourages students to choose classes on careerbased coursesThe school then helps them gain onthe-job experience in those fields while theyre still

50、 at high schoolHowever,even for teens whose schools encourage them to connect with work,the job market is dauntingIn the US,unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row“The risk is that if teenagers miss out on the Summer job experience,they become par

51、t of this generation of teens who had trouble in landing a job,”said Michael,a researcher in the US.1In the authors opinionAmerican high school leavers_.Ahave enough career-related coursesBneed more career advice from their schoolsCperform better in exams than German studentsDcan get higher earnings

52、 in later years2According to Robert Schwartz,_Athere is no need for kids to go for higher education in the USBstudents should get contact with the working world at high schoolCeducation reform should focus on studentsperformance in examsDteenagers in the US cant miss out on the summer job experience

53、3What can be inferred from the text?AUnemployment rates for US teenagers remain hi曲at the momentB. Students with careerbased courses never have problems finding a jobC. US companies work with schools to prepare young people for future employmentDHigh school leavers with no practical skills cant find

54、 a job absolutely4WhatS the main idea of the text?AArguments about recent US education reformBTips on finding jobs for high school leaversCThe lack of careerbased courses in US high schoolsDAdvice for American high school leavers5The underlined word “daunting” in Paragraph 6 most probably means_.Adi

55、scouraging Binteresting Ccreative Dunbearable【答案與解析】文章主要介紹了通過與德國的中學(xué)的情況的比較,來說明在美國中學(xué)里,還是很缺乏有關(guān)職業(yè)生涯的基本課程。1.【答案】B【解析】考查作者觀點題。根據(jù)第五段的Schwartz believed that the best career programs encourage kids to go for higher education while also teaching them valuable practical skills at high schoolJames Madison High

56、School in New York,for example,encourages students to choose classes on careerbased coursesThe school then helps them gain onthe-job experience in those fields while theyre still at high school可看出答案。2.【答案】B【解析】考查細節(jié)理解題。根據(jù)第六段的even for teens whose schools encourage them to connect with work,the job mar

57、ket is daunting看出答案。3.【答案】A【解析】考查推理判斷題。根據(jù)第六段的In the US,unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row推出答案。4.【答案】C【解析】考查主旨大意題。文章第一段的In some countries,schools have programs to help students onto the path to workIn the Unites States,however,such programs are still few and far between點出了主題。65.【答案】A【解析】考查詞義猜測題。從下文的In the US,unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row可猜出詞義

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!